Romano: Spaanse grootmacht meldt zich bij PSV voor doelman Benítez

Romano: Spaanse grootmacht meldt zich bij PSV voor doelman Benítez

8 juli om 16:16
Laatste update: 8 juli om 16:28

Atlético Madrid heeft zich gemeld voor PSV-doelman Walter Benítez. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zojuist. De Madrilenen zouden een langdurig contract hebben klaarliggen voor de Argentijn.

De gesprekken tussen beide partijen zijn ondertussen gaande. Volgens Romano ziet Atlético de 31-jarige Benítez als een goede investering voor de toekomst. Momenteel heeft trainer Diego Simeone nog de beschikking over Jan Oblak, die eveneens 31 is, en Horatiu Moldovan. Versterkingen onder de lat zijn dus meer dan welkom in het Metropolitano.

Benítez speelt sinds de zomer van 2022 voor PSV. De Eindhovenaren namen hem destijds transfervrij over van OGC Nice. Het contract van de eenvoudig Argentijns international loopt komend seizoen af, maar over een eventuele transfersom is nog niets bekend. Volgens Transfermarkt.nl ligt zijn waarde om en nabij de dertien miljoen euro.

Benítez keepte tot dusver in totaal 88 wedstrijden in het eerste van PSV. Daarin hield hij maar liefst 33 keer de nul. Met PSV won hij de landstitel, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.