Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Engeland in de halve finale van het EK

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman maakt keuzes voor halve EK-finale

10 juli om 08:00
Laatste update: 10 juli om 08:00

Het Nederlands elftal staat woensdagavond voor een unieke kans. Voor de tweede keer in de geschiedenis kan de EK-finale worden bereikt. Daarvoor moeten de mannen van bondscoach Ronald Koeman zien af te rekenen met Engeland. Welke elf gaan er starten? VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Oranje met je door!

Het was een zenuwslopend duel afgelopen zaterdag. Oranje rekende pas in de slotfase af met Turkije in de kwartfinale van het EK. Stefan de Vrij kopte twintig minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Even daarna schoof Mert Müldür de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Daardoor staat Oranje voor het eerst sinds 2004 weer in de halve eindstrijd van een EK en heeft het de kans om voor het eerst sinds 1988 weer de finale te bereiken. We weten uiteraard allemaal hoe het destijds afliep: Oranje werd Europees kampioen door de Sovjet-Unie te verslaan.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Oranje?

Genoeg gedroomd. Woensdag moet het gebeuren, uiteraard met Bart Verbruggen onder de lat. De 21-jarige doelman onderscheidde tegen de Turken wederom met een aantal prachtige reddingen. Over de defensie bestaat nauwelijks enkele twijfel. Nathan Aké, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries voelen elkaar vrijwel het gele toernooi al keurig aan.

Datzelfde geldt op het controlerende middenveld voor Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten, met Xavi Simons daarvoor. Laatstgenoemde kwam tegen Turkije niet helemaal uit de verf, maar moet tegen de Engelsen wederom de creatieve spil worden. Op linksbuiten is Cody Gakpo dé man. In de spits wordt wederom verwacht dat Memphis Depay zal gaan starten, ondanks dat de roep om Wout Weghorst steeds groter wordt.

Het enige échte vraagteken dat kan worden gevormd is op rechtsbuiten. De afgelopen twee wedstrijden stond Steven Bergwijn op die positie, al werd de Ajax-aanvaller ook in beide duels in de rust naar de kant gehaald. Tegen Engeland is het de verwachting dat Donyell Malen start, in zijn eigen vertrouwde Borussia Dortmund-stadion. Bovendien is Malen een speler die gelegenheidslinksback Kieran Trippier met een enorme snelheid onder druk kan zetten. Daar ligt de voornamelijke zwakte van Engeland.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis, Gakpo.

Nederland – Engeland begint woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog kom te zijner tijd online.