Transferupdate PSV: 'Proper mogelijke vervanger van Jerdy Schouten'

Transferupdate PSV: 'Rust wedergekeerd maar waakzaamheid blijft geboden'
12 juli om 17:30

PSV kende tot dusver een roerige transferperiode. Sergiño Dest, Couhaib Driouech en Ryan Flamingo werden deze zomer al ingelijfd. Na de drie transfers is volgens het Eindhovens Dagblad de rust bij de landskampioen wedergekeerd. De krant verwacht echter nog de nodige verschuivingen binnen de selectie van Peter Bosz. 

Walter Benitez stond de afgelopen week in de nadrukkelijke belangstelling van Atletico Madrid. De Madrilenen boden vooralsnog te weinig voor de doelman. Atletico had een kleine twee miljoen euro voor de keeper over. Dat bod is door de Eindhovenaren van tafel geveegd. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de Spanjaarden terug zullen keren naar Eindhoven met een bod van ongeveer 3,5 miljoen euro. Ook dat bod zal PSV waarschijnlijk niet accepteren. Naar verluidt wenst PSV zes miljoen euro voor de doelman, die tot medio 2025 vastligt in Eindhoven, te ontvangen.  Bernd Leno werd door verschillende media in verband gebracht met PSV om Benitez te vervangen. Die verhalen zijn volgens het Eindhovens Dagblad zwaar overtrokken. De naam van de doelman stond vorig jaar wel op de lijst en zou nu weer in beeld kunnen komen, maar vooralsnog is er nog geen contact. 

Achterin kent PSV de meeste twijfelgevallen. De Eindhovenaren hebben Mauro Júnior, Armando Obispo, Jordan Teze en Olivier Boscagli een contractvoorstel gedaan. Uit al die aanbiedingen is nog geen ja-woord gekomen. Ryan Flamingo werd binnengehaald als volwaardige optie voor de rechterkant van het centrum. Ter vervanging van de vertrokken André Ramalho moet volgens de krant Sepp van den Berg naar Eindhoven komen. De speler en de club willen graag, maar Liverpool wil vooralsnog te veel geld zien voor de verdediger. 

Op het middenveld wist PSV de nodige contracten al te verlengen. Het grootste vraagstuk daar ligt bij Joey Veerman en Jerdy Schouten. Beide Oranje-internationals moeten de komende periode beslissen over een transfer. Het ED ziet in Dirk Proper van NEC een optie om Schouten eventueel te vervangen. De speler wordt goed in de gaten gehouden door de Eindhovenaren. Bij een vertrek van Schouten zal de club mogelijk in eerste instantie voor een grotere naam willen gaan. 

Ook voorin lijkt er bij PSV geen haast op het aantrekken van nieuwe spelers. Alleen wanneer Johan Bakayoko vertrekt, zal PSV de transfermarkt opgaan voor een vervanger van de Belgische aanvaller.