Wie is Tanner Tessmann, de mogelijke opvolger van Mats Wieffer bij Feyenoord?

Wie is Tanner Tessmann, de mogelijke opvolger van Mats Wieffer bij Feyenoord?

15 juli om 10:14
Laatste update: 15 juli om 10:14

Feyenoord heeft interesse in Tanner Tessmann, een middenvelder die via een constructie bij Internazionale naar Rotterdam kan komen. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de speler.

Tanner Tessmann is geboren op 24 september 2001 in Birmingham, Verenigde Staten. De Amerikaanse voetballer speelt doorgaans als centrale middenvelder. Met een lengte van 188 cm en rechts als dominante been, heeft hij zich snel ontwikkeld tot een belangrijke speler voor Venezia FC, waar hij momenteel rugnummer 8 draagt. Zijn contract loopt tot 30 juni 2025.

Clubcarrière

Tessmann begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van FC Dallas, waar hij van 2016 tot 2019 zijn talent ontwikkelde. In het seizoen 2020 maakte hij de overstap naar het eerste elftal van Dallas. Zijn debuut in de Major League Soccer kwam op 1 maart 2020 tijdens een thuiswedstrijd tegen Philadelphia Union, waar hij de volledige 90 minuten speelde en bijdroeg aan een 2-0 overwinning.

Op 15 juli 2021 zette Tessmann een grote stap in zijn carrière door een contract te tekenen bij het Italiaanse Venezia FC, met een looptijd tot 2025. Hij maakte zijn debuut in de Serie A op 22 augustus 2021, als vervanger van Luca Fiordilino in een uitwedstrijd tegen SSC Napoli. Hoewel Venezia de wedstrijd met 2-0 verloor, was dit het begin van Tessmann’s avontuur in de hoogste Italiaanse competitie.

Interlandcarrière

Tessmann maakte deel uit van diverse nationale jeugdploegen van de Verenigde Staten. Zijn debuut voor het nationale team kwam op 1 februari 2021 in een wedstrijd tegen Trinidad en Tobago, die de Verenigde Staten gemakkelijk met 7-0 wonnen. Tessmann kwam twaalf minuten voor tijd het veld in als vervanger van Aaron Herrera.

Wat voor speler is Tessman?

Tessmann staat bekend om zijn fysieke aanwezigheid op het middenveld, zijn goede overzicht en zijn vermogen om het spel te lezen. Hij beschikt over een indrukwekkende passing en kan het tempo van de wedstrijd bepalen. Zijn tijd bij FC Dallas toonde zijn capaciteiten om onder druk te presteren, en zijn overgang naar de Serie A heeft hem verder geholpen in zijn ontwikkeling als middenvelder. Bij Venezia heeft hij in 99 wedstrijden tien doelpunten en vijf assists behaald.

Transferwaarde en contractstatus Tessman

Tessmann staat tot medio 2025 onder contract bij Venezia. De transferwaarde van de middenvelder wordt door Transfermarkt.nl op zeven miljoen geschat. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano staat Inter op het punt om de middenvelder over te nemen voor acht miljoen euro en hem vervolgens uit te lenen. Feyenoord en Ipswich Town zijn de belangrijkste gegadigden voor een huurperiode. Het is nog onduidelijk waar Tessmann uiteindelijk terechtkomt.