Goed nieuws voor Vitesse: Van der Kuit biedt reddingsplan bij afhaken Franke

Goed nieuws voor Vitesse: Van der Kuit biedt reddingsplan bij afhaken Franke
12 juli om 19:59
Laatste update: 12 juli om 20:16

Nu beoogd eigenaar Guus Franke dreigt af te haken als de KNVB niet snel goedkeuring geeft voor de overname van Vitesse, heeft stadioneigenaar Michael van de Kuit zich gemeld met een reddingsplan. Dit meldt De Telegraaf, die met Van de Kuit sprak.

Van de Kuit’s plan zorgt ervoor dat Vitesse, mocht Franke zich terugtrekken, zijn licentie kan behouden. Het betreft een tijdelijke oplossing om te voorkomen dat de club ophoudt te bestaan. De Arnhemse club krijgt uiterlijk 22 juli te horen of het beroep tegen het intrekken van de licentie succesvol is. Indien dit niet het geval is en Franke zich terugtrekt, is het einde voor Vitesse nabij.

Van de Kuit benadrukt dat zijn voorstel geen overname is, maar een tussenoplossing. "Het is een achtervang voor als Franke afhaakt, waarmee de continuïteit op korte termijn gewaarborgd is", aldus de eigenaar van Nedstede. Onderdeel van zijn voorstel is de kwijtschelding en terugbetaling van alle vergoedingen die Vitesse recent heeft betaald aan commissarissen, directieleden en herstructureringsdeskundige Hanneke de Koninck.

Volgens Van de Kuit is hiermee bijna één miljoen euro gemoeid. Ook de bonus van 75.000 euro die algemeen directeur Edwin Reijntjes zou ontvangen bij een geslaagde aandelenoverdracht moet van tafel.