dit zegt ex-Ajax-assistent Valkanis over bekerblamage tegen Hercules

Opmerkelijk: dit zegt ex-Ajax-assistent Valkanis over bekerblamage tegen Hercules

18 juli om 14:22

Ajax kende vorig jaar een dramatisch seizoen, met als dieptepunt de bekerblamage tegen de amateurs van Hercules. Voormalig assistent Michael Valkanis doet tegenover ESPN een boekje open over die dag. 

"Het kwam onverwachts en is onacceptabel bij Ajax", begint Valkanis tegenover ESPN. "De klap kwam extra aan doordat we het in de maanden hiervoor zo goed hadden gedaan. De uitschakeling tegen Hercules had gevolgen voor de harmonie in het team."

Valkanis kwam er na de blamage achter dat sommige spelers slecht nieuws kregen in aanloop naar het bekerduel. "Een aantal spelers kreeg voor deze wedstrijd te horen dat zij in de winterstop op zoek moesten gaan naar een nieuwe club. Zij kregen dat te horen van bovenaf, maar achteraf had ik dat op dat moment ook graag geweten. Sommige spelers kwamen na de bekerwedstrijd naar mij toe om over hun situatie te praten, maar ik had dat liever voor de wedstrijd geweten.”

"Zelfs ons B-team zou kwalitatief gezien moeten winnen van teams zoals Hercules, maar soms spelen er andere dingen mee", vervolgt Valkanis. "Als we dat hadden geweten, hadden we de situatie anders kunnen managen en spelers beter kunnen voorbereiden. Zo kijk ik ernaar, maar het is alsnog geen excuus voor de uitschakeling in de beker."