Dit zegt Farioli over het meespelen van Traoré in de Europa League-voorronde

Dit zegt Farioli over het meespelen van Traoré in de Europa League-voorronde
18 juli om 18:50
Laatste update: 18 juli om 18:52

Ajax neemt het in de voorbereiding op tegen Al Wasl uit de Verenigde Arabische Emiraten. Bertrand Traoré mag zich sinds deze week weer officieel Ajacied noemen, maar zal tegen Al Wasl nog niet in actie komen. Het is ook nog maar de vraag of de aanwinst er in de Europa League-voorronde wel bij zal zijn.

Francesco Farioli zwaait sinds deze zomer de scepter in Amsterdam en gaat bij Ziggo Sport in op de situatie van Traore. "De bureaucratie gaat erg moeilijk worden, alle formulieren die ingevuld moeten worden. We doen ons best, maar het is nog niet afgerond", aldus de trainer.

25 juli neemt Ajax het in de Arena op tegen Vojvodina Novi Sad, maar dat duel lijkt een race tegen de klok voor Traoré. "Vandaag is de laatste mogelijkheid voor ons om spelers te registreren voor Europees voetbal. We moeten zijn conditie en aanpassingsvermogen nog checken. We willen het niet overhaasten."

Traoré werd transfervrij door Ajax ingelijfd. De Burkinees speelde in het seizoen 2016/2017 al één seizoen op huurbasis in Amsterdam. Onder Peter Bosz kende Traoré een goed seizoen, waarin hij in 24 wedstrijden negen keer tot scoren kwam.