Deze clubs liet Driouech aan zich voorbij gaan om zijn transfer naar PSV te maken

Driouech kon naast PSV ook naar clubs uit Spanje, Portugal en Schotland
19 juli om 11:25

Chouaib Driouech is sinds enkele weken trotse speler van PSV. De aanvaller van Excelsior had ook elders in Europa kunnen spelen. In gesprek met Voetbal International geeft de buitenspeler aan dat ook Rangers FC, Sevilla en Sporting Portugal voor hem in de markt waren.

Dat Driouech zou gaan vertrekken bij Excelsior, was onvermijdelijk. De Marokkaan stond afgelopen winter al op het punt om Kralingen achter zich te laten voor een stap naar PSV of Feyenoord. Dat ging uiteindelijk niet door, maar die transfer heeft hij uiteindelijk wel gekregen. Driouech had de clubs in Europa ineens voor het uitkiezen.

"Er was veel interesse, en ook heel concreet. Rangers, Sevilla en Sporting Portugal meldden zich. Dat zijn absoluut stuk voor stuk mooie clubs, in mooie competities, maar ik wilde naar PSV", begint Driouech in gesprek met VI, waarna hij vervolgens uitlegt hoe dat zo komt. "Die club is ook na het afketsen in de winter concreet gebleven, met Earnest Stewart (technisch directeur, red.) heb ik altijd contact blijven houden, en de manier waarop ze met mij omgingen was heel netjes en warm. Dat voelde heel goed en daar hecht ik veel waarde aan. Daarom was de keuze voor mij duidelijk: ik wilde naar PSV."

Met Driouech in de gelederen bereidt PSV zich momenteel voor op het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren beleggen op moment van schrijven een trainingskamp in het Duitse Marienfeld.