Koeman spreekt zich uit over zijn toekomst: dit is waarom hij terug wil naar FC Barcelona

Koeman spreekt zich uit over zijn toekomst: dit is waarom hij terug wil naar FC Ba
19 juli om 15:24

Ronald Koeman hoopt op een dag terug te keren bij FC Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal wil dat niet als trainer en VoetbalNieuws vertelt je wat de trainer dan wel voor zich ziet.

Koeman kende een teleurstellende periode als trainer van Barcelona. De oefenmeester kon niet door één deur met president Joan Laporta en werd ontslagen na tegenvallende prestaties. Op en dag hoopt de Nederlander echter nog terug te keren bij de voor hem zo geliefde club.

Wat zegt Koeman over Barcelona en zijn toekomst bij de Catalanen?

Koeman hoopt niet als trainer, maar als bestuurslid ooit terug te keren bij Barcelona. "Ik heb de droom om terug te keren bij deze club", vertelt de Nederlander op een golftoernooi. "Dat zal niet als trainer zijn. Ik wil helpen met de techniek van voetballers. Maar dat doe ik alleen onder een andere president."

Koeman baalt er van dat veel clubiconen zijn vertrokken de laatste jaren. "De afgelopen jaren is het probleem van Barcelona geweest dat Messi, Xavi en ik zijn vertrokken. Het is het beste om deze mensen, de clublegendes, te respecteren. Dat is veel belangrijker dan strijden om een speler als Nico Williams."