'United wil oud-PSV'er inlijven, mogelijk gevolgen voor overstap De Ligt'

'United wil oud-PSV'er inlijven'
19 juli om 23:11

Manchester United wil zich opnieuw wagen aan het aantrekken van Jarrad Branthwaite, meent The Telegraph. Everton, de huidige club van de Engelsman, zit in financieel zwaar weer en moet mogelijk spelers verkopen om het hoofd boven water te houden. 

Het Engelse medium meldt dat United na de komst van supertalent Leny Yoro nog een centrale verdediger wil aantrekken. Branthwaite speelde een seizoen op huurbasis voor PSV en maakte indruk, maar de centrale verdediger gooide pas écht hoge ogen toen hij terugkeerde naar de Premier League. Veel clubs zitten achter de Engelsman aan, mede vanwege de homegrown-regel in de Premier League, maar Everton heeft nooit intenties gehad de speler te verkopen.

Het nieuws gaat nu rond dat miljardair Dan Friedkin niet wil investeren in Everton en in dat geval zijn de financiële druiven zuur voor de club. United heeft een bod van 55 miljoen euro al afgewezen zien worden, maar The Red Devils geloven nog altijd in een goede afloop. De komst van Branthwaite zou vrijwel zeker betekenen dat Matthijs de Ligt niet de overstap maakt naar United. Erik ten Hag bemoeit zich deze zomer minder met de transfers dan vorig seizoen: wel kwam Joshua Zirkzee over van Bologna en werden assistent-trainers René Hake en Ruud van Nistelrooij naar de club gehaald.