'Twente zet in op Eredivisie-bekende na mislopen Weghorst'

'Twente zet in op Eredivisie-bekende na mislopen Weghorst'
25 juli om 10:00

FC Twente is op zoek naar versterking in de aanval en heeft volgens De Telegraaf zijn oog laten vallen op Sam Lammers. De spits, die afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Utrecht speelde, is overbodig geworden bij Rangers FC. De Schotse club heeft Lammers voor 3 miljoen euro te koop gezet, nadat ze hem eerder voor ruim 4 miljoen euro overnamen van Atalanta Bergamo.

Lammers' salaris van 1,5 miljoen euro per jaar drukt naar verluidt zwaar op de begroting van Rangers. Na het mislopen van Wout Weghorst richt FC Twente zich nu op Lammers. Weghorst, die hoog op het verlanglijstje van de club staat, is door zijn sterke optreden op het EK 2024 ook in beeld bij andere clubs zoals Ajax en AS Roma. Daardoor lijkt een terugkeer naar Enschede onwaarschijnlijk.

FC Utrecht en NEC probeerden eerder Lammers te contracteren, maar konden niet voldoen aan zijn salariseisen. FC Utrecht heeft inmiddels gekozen voor Noah Ohio van Standard Luik.

Eerder dit jaar verkocht FC Twente Manfred Ugalde aan Spartak Moskou voor 13 miljoen euro en haalde het Myron Boadu van AS Monaco als vervanger. Boadu kampte echter met blessures en kon weinig indruk maken. Voor het nieuwe seizoen rekent de club voorlopig op Ricky van Wolfswinkel en Lucas Vennegoor of Hesselink.

Met de belangrijke wedstrijden tegen Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League voor de deur, is het voor FC Twente cruciaal om snel een nieuwe spits te vinden.