PSV verwacht transferstorm van 'de 4 J's' in augustus

'PSV verwacht transferstorm rond 'de 4 J's' in augustus'

25 juli om 19:35
Laatste update: 25 juli om 19:37

PSV kijkt met spanning naar augustus, wanneer de transfermarkt traditioneel tot een hoogtepunt komt. De Eindhovenaren hopen vier sterkhouders, bekend als 'de 4 J's', te kunnen behouden: Jerdy Schouten, Joey Veerman, Johan Bakayoko en Jordan Teze

Volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is vooral de situatie rond Teze spannend, aangezien hij zijn laatste contractjaar ingaat. PSV heeft uitgesproken per se een transfersom te willen ophalen, omdat een kampioenschap de club veel waard is. Toch blijft een verkoop van Teze mogelijk gezien de belangstelling uit grote competities. Dat geldt ook voor Olivier Boscagli, die net als Teze een aflopend contract heeft. 

Bakayoko heeft nog een contract tot 2026. De speler wordt in verband gebracht met Bayern München en Premier League-clubs. Elfrink verwacht dat het transfergeweld rond hem vooral in de laatste twee weken van augustus losbarst. Schouten maakte veel indruk op het EK. Sindsdien wordt hij veelvuldig benaderd voor een transfer. Veerman moet kiezen tussen buitenlandse clubs en een verlengd verblijf bij PSV.

De club hoopt de spelers te behouden, maar is voorbereid op een hectische maand. Technisch directeur Earnest Stewart heeft al vervangers op het oog voor het geval de sterspelers vertrekken. Zo kijkt PSV naar de Duitse verdediger Sepp van den Berg van Liverpool, al is daar concurrentie voor.

PSV heeft deze zomer al veel gedaan om het team te versterken. Noa Lang en Ryan Flamingo zijn nieuw, en contracten van onder anderen Ismael Saibari zijn verlengd. Met Couhaib Driouech is er een vervanger voor de linkerkant gekomen. Ondanks deze versterkingen blijft de focus op 'de 4 J's' cruciaal voor PSV's ambities.