Guardiola geeft City-fans hoop: "Er moet een hoop gebeuren voordat ik vertrek"

Guardiola geeft City-fans hoop: "Er moet een hoop gebeuren voordat ik vertrek"

27 juli om 10:00

Pep Guardiola heeft zijn eerdere uitspraken over een mogelijk vertrek bij Manchester City herzien en biedt daarmee de fans hoop op een langer verblijf. De Spaanse manager bereidt zijn team momenteel voor op zijn negende seizoen bij de club.

Na het winnen van zijn zesde landstitel met Manchester City maakte Guardiola opmerkingen die zorgden voor onrust onder de supporters. "De realiteit is dat ik dichterbij mijn vertrek dan bij mijn komst ben. Ik heb met de club gesproken, nu wil ik nog wel blijven. Volgend jaar zal ik er nog zijn en dan gaan we praten. Of ik dan nog doorga, moet blijken", zei Guardiola destijds.

Op een persmoment in de Verenigde Staten verduidelijkte Guardiola zijn eerdere uitspraken: "Ik zei niet dat ik weg zou gaan. Ik zit nu negen jaar bij Manchester City. Daar zal niet nog eens negen jaar achteraan komen. Zo bedoelde ik het ook."

Guardiola sluit zeker niet uit dat hij ook na komend seizoen nog manager van Manchester City blijft. "Negen jaar lang bij dezelfde club is een eeuwigheid. Ik sluit niet uit dat ik mijn contract verleng. Ik wil zeker weten dat het de juiste beslissing is voor de club en de spelers. Wanneer ik dat heb besloten, zal ik met het bestuur praten. Nu wil ik het seizoen gewoon starten en kijken hoe alles gaat, dan zien we wel verder."

Het contract van Guardiola loopt in de zomer van 2025 af. In mei van dit jaar stelde hij dat de realiteit was dat hij eerder zou vertrekken dan blijven. Nu houdt de manager de optie om langer bij The Citizens te blijven open. "Er moet een hoop gebeuren voordat ik vertrek", aldus Guardiola.