'Ajax krijgt serieuze concurrentie van Belgische club voor Eriksen'

'Ajax krijgt serieuze concurrentie van Belgische club voor Eriksen'

27 juli om 20:40

Christian Eriksen leek lange tijd op weg naar Ajax. De Deen kan bij Manchester United niet rekenen op veel speeltijd, waardoor een terugkeer naar Amsterdam in de maak leek. Volgens Nieuwsblad krijgt Ajax concurrentie van Anderlecht in de strijd om de handtekening van Eriksen. 

Christian Eriksen heeft nog een jaar contract bij Manchester United, maar de Deen lijkt de club deze zomer al te gaan verlaten. Ajax wil de 32-jarige middenvelder huren, terwijl Manchester United de voorkeur geeft aan een definitieve verkoop. Volgens de Belgische krant Nieuwsblad is Anderlecht ook geïnteresseerd in Eriksen. De club ziet de middenvelder als een droomaankoop. Eriksen heeft nog niet besloten of hij Manchester United deze zomer zal verlaten. Sinds zijn komst in 2022 heeft hij vijftig wedstrijden gespeeld voor the Red Devils en twee keer gescoord.

Veel clubs houden de situatie van Eriksen nauwlettend in de gaten, maar de middenvelder heeft nog niet beslist of hij in de Premier League wil blijven. Anderlecht heeft een goede kans, omdat verschillende bekenden van Eriksen, zoals Brian Riemer en Jan Vertonghen, werkzaam zijn bij de club uit Brussel. Ajax ziet een terugkeer van Eriksen ook zitten, toch lijkt Anderlecht een streepje voor te hebben.

Manchester United zou bereid zijn om Eriksen te verhuren met een verplichte aankoopoptie of hem definitief te verkopen. Of dat financieel haalbaar is voor Anderlecht en hoe lang de club kan wachten, moet afgewacht worden.