Slecht nieuws voor FC Barcelona: deze spelers missen de Catalanen op trainingskamp

Slecht nieuws voor FC Barcelona: deze spelers missen de Catalanen op trainingskamp
28 juli om 13:00
Laatste update: 28 juli om 13:00

FC Barcelona moet het komende week op trainingskamp stellen zonder enkele belangrijke spelers. Frenkie de Jong zal er niet bijzijn, maar hij is zeker niet de enige. Welke spelers moet Hansi Flick missen? VoetbalNieuws.nl vertelt je het.

FC Barcelona reist af naar de Verenigde Staten om het daar op te nemen tegen aartsrivaal Real Madrid en Manchester City. De Catalanen zijn echter niet op volle sterkte. Meerdere spelers hebben nog altijd last van eerder opgelopen blessures en het is maar de vraag of zij de seizoensstart wel zullen halen.

Welke spelers mist FC Barcelona tijdens de oefencampagne?

Barcelona mist niet de minste namen in Amerika. De Jong is er dus niet bij en de Nederlander is hoogstwaarschijnlijk ook afwezig bij de eerste competitiewedstrijd van Barça op bezoek bij Valencia. De Nederlander kampt nog altijd met een enkelblessure. Ook moest hij het EK daarom laten schieten. Het blijft onduidelijk wanneer de middenvelder weer aan de bak kan. Al twaalf weken neemt het herstel van De Jong in beslag, terwijl normaliter een week of zes tot acht de norm is voor soort gelijke blessures.

Centrale verdediger Ronald Araújo is ook afwezig. Hij liep tijdens de Copa América een blessure op en blijft achter in Catalonië, net als Ansu Fati, Pedri en Gavi die allen ook nog moeten herstellen van blessures.