'Hierom staat PSV voor een lastige keuze over de toekomst van Jerdy Schouten'

'Hierom staat PSV voor een lastige keuze over de toekomst van Jerdy Schouten'
30 juli om 07:15

PSV moet een moeilijke keuze maken over de toekomst van Jerdy Schouten. De club wil de middenvelder graag behouden, maar de interesse van Paris Saint-Germain (PSG) en een mogelijke grote transfer maken dit ingewikkeld.

Schouten heeft indruk gemaakt bij PSV en het Nederlands elftal, waardoor hij de aandacht heeft getrokken van grote clubs, waaronder PSG. Hoewel er nog geen officieel bod is uitgebracht, zorgt de belangstelling van de Franse topclub ervoor dat PSV serieus moet nadenken over een eventuele verkoop, zo meldt het Algemeen Dagblad.

PSV wil Schouten eigenlijk niet laten gaan, maar de club realiseert zich ook dat een transfer financieel aantrekkelijk kan zijn. De vraagprijs voor de middenvelder ligt rond de zestig miljoen euro. PSG kan dit bedrag betalen, vooral nu Kylian Mbappé vertrokken is en er meer financiële ruimte is. Daarnaast richt PSG zich nu op creatiever scouten, wat Schouten een interessante optie maakt.

Schouten staat open voor een overstap naar een topclub die hem echt waardeert en goed wil inzetten. Bij PSV is hij belangrijk in de opbouw van het spel, ook al maakt hij weinig assists of doelpunten. Dat maakt hem waardevol, maar ook lastig te vervangen. PSV overweegt daarom om Schouten een verbeterd contract aan te bieden met nieuwe afspraken over een toekomstig transferbedrag.

De toekomst van Schouten blijft onzeker. Terwijl PSV wacht op een mogelijk bod van PSG of een andere grote club, blijft Schouten gefocust op zijn huidige club. Naast de kwestie rond Schouten speelt er bij PSV ook het vertrek van tweede keeper Joël Drommel, die naar Engeland wil, en de mogelijke komst van Sepp van den Berg van Liverpool.