Wie is Jason van Duiven, de PSV-spits die interesse geniet van Manchester City?

Wie is Jason van Duiven, de PSV'er die interesse geniet van Manchester City?
3 augustus om 21:48
Laatste update: 3 augustus om 21:48

Manchester City heeft recentelijk interesse getoond in Jason van Duiven, de 19-jarige spits van PSV. De Engelse topclub heeft een bod uitgebracht van meer dan twee miljoen euro om Van Duiven over te nemen en hem onder te brengen bij hun Belgische partnerclub Lommel SK. Wie is Van Duiven precies? VoetbalNieuws schetst een portret!

Wie is Jason van Duiven?

Jason van Duiven werd geboren op 24 februari 2005 in Almelo, Nederland. Hij begon zijn voetbalcarrière bij AVC La Première in zijn geboorteplaats. In 2015 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente, samen met zijn jongere broer Robin. Drie jaar later verhuisde hij naar de jeugdopleiding van PSV, waar hij in 2020 op vijftienjarige leeftijd zijn eerste profcontract tekende.

In het seizoen 2021/22 blonk Van Duiven uit bij PSV O17, waar hij in zeventien wedstrijden maar liefst 21 doelpunten maakte en negen assists gaf. Zijn talent en prestaties leidden tot zijn officiële debuut voor Jong PSV in de Eerste Divisie op 5 augustus 2022, in een uitwedstrijd tegen Willem II. In zijn eerste seizoen voor Jong PSV maakte hij verschillende belangrijke doelpunten, waaronder een hattrick in een 5-1 overwinning op Roda JC op 3 april 2023.

Hoewel Van Duiven momenteel weinig kansen op speeltijd ziet bij PSV vanwege de aanwezigheid van ervaren spitsen zoals Luuk de Jong en Ricardo Pepi, blijft hij een veelbelovende speler met een sterke toekomstperspectief. Zijn verhuurperiode bij Almere City FC in de eerste helft van 2024 bood hem extra ervaring, hoewel hij daar niet tot scoren kwam in veertien optredens.

Manchester City brengt bod uit op Van Duiven

Manchester City ziet veel potentieel in Van Duiven, gebaseerd op hun data-analyse en scoutingrapporten. De City Football Group, eigenaar van Manchester City en Lommel SK, is bereid diverse bonussen aan te bieden als onderdeel van de deal. Van Duiven staat open voor de transfer naar de City Football Group, omdat hij meer speelminuten en ontwikkeling ziet bij Lommel SK. Het bod omvat diverse bonussen, maar PSV verlangt naar verluidt een hoger bedrag voordat zij akkoord gaan. Zijn contract loopt immers nog tot medio 2026.