Wout Weghorst over Ajax

Weghorst spreekt over mogelijke transfer: 'Grootste club van Nederland'

30 juli om 14:50

Wout Weghorst heeft zich in Duitsland zeer positief uitgelaten over Ajax. De spits staat nog altijd in de belangstelling van de Amsterdammers. Echter lijkt Weghorst niet op weg naar Nederland, maar wederom naar Turkije.

'Er zijn clubs met interesse, maar voor nu ga ik trainen bij Burnley en me voorbereiden op wat hopelijk een succesvol jaar zal worden', laat Weghorst optekenen in een interview met de Duitse krant Kicker. Ook wordt de spits gevraagd naar de mogelijke interesse van Ajax. 'Voor mij moet het totaalplaatje kloppen. We krijgen ons vierde kind en hebben de afgelopen jaren veel gereisd als gezin. Ik ben op zoek naar een vaste plek voor ons, dus thuis is zeker een optie. Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik er niet over te zeggen.'

Waar de interesse van Ajax nog altijd niet geheel is weggevaagd is Weghorst mogelijk niet meer in beeld bij FC TwenteDe Tukkers waren lang bezig met zijn komst, maar mogelijk was de 31-jarige toch te duur. Sam Lammers werd naar Enschede gehaalt en daarmee is de spitspositie bezet. Ajax daarentegen is nog altijd bezig met een mogelijke transfer.

Toch lijkt ook wederom een Turks avontuur te lonken voor Weghorst. Eerder was hij al actief bij Besiktas voor hij werd gehuurd door Manchester United, maar dit keer is ook Trabzonspor in de markt. Volgens de betrouwbare Turkse journalist Yağız Sabuncuoğlu is de spits zelfs al persoonlijk rond met de club en wacht hij slechts op goedkeuring voor een medische keuring.