'Bergwijn heeft vijfjarig contract getekend, nu is het wachten op de bekendmaking'

6 juli 2022 om 13:46

Steven Bergwijn heeft zijn medische keuring succesvol afgerond en heeft zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet bij Ajax. Het enige wat nu nog rest is de officiële bekendmaking van de Amsterdammers. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Bergwijn stond in januari al in belangstelling van Ajax, maar de Nederlander was enkele wedstrijden zeer belangrijk voor werkgever Tottenham Hotspur, waardoor er een streep door de transfer ging. In deze transferperiode was Ajax wel succesvol: de aanvaller maakt voor 32,5 miljoen euro de overstap naar de landskampioen van Nederland. 

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben daarmee de eerste grote aanwinst zo goed als binnen. Owen Wijndal lijkt ook zo goed als zeker de overstap naar de club te maken, maar het papierwerk van de verdediger is nog niet in orde, waardoor Wijndal 'gewoon' met AZ mee is naar het trainingskamp in Epe. 

Bergwijn speelde tussen 2011 en 2019 bij PSV en verliet de Eindhovenaren voor dertig miljoen euro om naar Tottenham te gaan. De linksbuiten kreeg het niet voor elkaar een vaste basisspeler te worden in Londen. Bergwijn speelde het afgelopen seizoen 25 wedstrijden in de Premier League. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij één assist.