Blessure update: deze PSV'ers en Feyenoorders lijken de Johan Cruijff Schaal te mi

Blessure-update: deze spelers lijken de Johan Cruijff Schaal te gaan missen

3 augustus om 08:44
Laatste update: 3 augustus om 08:39

PSV en Feyenoord nemen het zondag tegen elkaar op in de Johan Cruijff Schaal. Beide ploegen hebben te maken met blessures en VoetbalNieuws vertelt je welke spelers er niet bij gaan zijn.

PSV en Feyenoord hopen zondag beide de eerste prijs van het seizoen te pakken. Voor de Eindhovenaren zou het de vierde Cruijff Schaal op rij betekenen, dit terwijl de Rotterdammers voor het laatst in 2017 de Schaal wisten te winnen. Beide ploegen beschikken echter niet over fitte selecties.

Welke spelers mist PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal?

PSV heeft een relatief fitte selectie. Voorin en op het middenveld zijn er keuzes in overvloed en moet Peter Bosz nog flink gaan puzzelen om de juiste opties te kiezen. Achterin is het echter zeer wankel. Sergino Dest zal nog maanden langs de kant staan en is pas in het nieuwe jaar weer fit. Ook Armando Obispo zal afwezig zijn. Hij liep een knieblessure op tegen Club Brugge en staat nog weken langs de kant. In de ziekenboeg voegden Mauro Jr. en Olivier Boscagli zich afgelopen week. Ook voor hen komt de Cruijff Schaal te vroeg te komen. Achter de naam van Luuk de Jong staat een vraagteken. Hij was vrijdag ziek, maar naar verwachting is hij zondag hersteld en kan de aanvoerder in actie komen. 

Welke spelers mist Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal?

De ziekenboeg van Feyenoord is een maatje groter. De Rotterdammers hebben een flink aantal spelers die niet in actie zullen komen. Quilindschy Hartman heeft een knieblessure en staat nog zeker enige tijd langs de kant. Gernot Trauner raakte op het EK geblesseerd en kwam in de voorbereiding nog niet in actie. Aanwinsten Julian Carranza (bovenbeenblessure) en Gijs Smal (kuitblesure) liggen er ook uit. Feyenoord geeft aan dat zij spoedig een update geven over hun herstel.

Calvin Stengs en Quinten Timber kenden een lastige oefencampagne. Beide spelers hadden te maken met wat kleine problemen en leker ene twijfelgeval voor de wedstrijd tegen PSV. Toch wordt verwacht dat zij in actie kunnen komen. Negentig minuten is onwaarschijnlijk, maar een basisplaats ligt in het verschiet.