Zo verliep het debuut van het Braziliaanse supertalent Endrick bij Real Madrid

1 augustus om 11:18

Endrick heeft zijn debuut gemaakt voor Real Madrid in de eerste wedstrijd van hun Amerikaanse tour, maar kon geen overwinning behalen. Real Madrid verloor met 1-0 van AC Milan in Chicago.

De wedstrijd, gespeeld in het Soldier Field-stadion, zag de Nigeriaanse aanvaller Samuel Chukwueze het enige doelpunt maken in de 56e minuut, waarmee hij Milan aan de overwinning hielp. Het is de tweede overwinning voor Milan onder de nieuwe coach Paulo Fonseca, na hun eerdere overwinning op Manchester City.

Endrick, de 18-jarige Braziliaan die overkwam van Palmeiras, begon de wedstrijd in de basis en speelde de eerste 45 minuten voordat coach Carlo Ancelotti een aantal wissels doorvoerde en enkele jeugdspelers een kans gaf. Ondanks enkele afwezigen zoals Kylian Mbappé, Vinicius Junior en Rodrygo Goes, kon Real Madrid geen vuist maken tegen het meer ervaren Milan.

Na deze nederlaag bereidt Real Madrid zich voor op hun volgende vriendschappelijke wedstrijden tegen Barcelona in New Jersey en Chelsea in Charlotte. Op woensdag 14 augustus speelt de ploeg haar eerste officiële wedstrijd, in de strijd om de UEFA Super Cup tegen Atalanta.