'Barça akkoord met Olmo: zo ziet het bij Leipzig neergelegde miljoenenbod eruit'

Barcelona heeft volgens Fabrizio Romano een akkoord bereikt met Dani Olmo
1 augustus om 12:14

FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met Dani Olmo over een transfer naar de club, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferjournalist ligt er ook een nieuw voorstel op tafel bij RB Leipzig, de werkgever van de Spanjaard.

Onlangs werd door meerdere toonaangevende media duidelijk gemaakt dat Barcelona de hoop op de komst van Nico Williams heeft laten varen, maar wel doorschakelt naar Olmo. Met de Spanjaard ligt volgens Romano al even een akkoord op tafel. Hij zou een contract tekenen dat hem voor liefst zes jaar lang aan de club verbindt.

De hobbel Olmo is dus naar verluidt al genomen, maar die van Leipzig nog niet. Romano stelt dat Barcelona momenteel met de Duitse topclub in onderhandeling is. Het zou gaan om een bod van 55 miljoen euro vast, vier miljoen euro aan gemakkelijk te realiseren bonussen en nog eens drie miljoen euro aan wat moeilijker te behalen bonussen.

Mocht het Barcelona lukken om Leipzig te overtuigen, dan haalt de club zijn eerste echte grote zomerversterking binnen. Tot nu toe werd er alleen geld betaald voor Pau Victor, de voormalig spits van Girona waar Barça 2,7 miljoen euro voor af tikte.