'Teze-vertrek 'kwestie van tijd', PSV moet zich op drie posities versterken'

'Teze-vertrek 'kwestie van tijd', PSV moet zich op drie posities versterken'

5 augustus om 08:15
Laatste update: 5 augustus om 08:15

PSV zal zondagavond enigszins zijn geschrokken van de huidige vorm van de verdediging en de Eindhovenaren zijn dan ook in de markt voor drie verdedigende versterkingen, meent het Eindhovens Dagblad. Jordan Teze lijkt vrijwel zeker op weg naar AS Monaco en daarom moet er worden gekeken naar een nieuwe linksback, rechtsback én centrale verdediger. 

Volgens het ED is de kans dat Teze in Eindhoven blijft nihil. 'Dit soort bedragen zijn niet te weigeren door de directie van PSV, zeker niet in de wetenschap dat Teze nog maar een contract voor een seizoen heeft en een aanbod om zijn contract te verlengen heeft laten lopen', aldus de krant, die schrijft dat PSV nog altijd bezig is met Liverpool om Sepp van den Berg op te halen. De kans bestaat echter ook dat de Nederlander een kans krijgt onder head coach Arne Slot.

In Eindhoven wilde men Mauro Júnior een kans geven in de basis, maar de verdediger kampt nog altijd met blessureleed. 'Achteraf bezien is dat door een fysiek probleem een misrekening gebleken, terwijl ook Armando Obispo en Olivier Boscagli nog uitvielen', voegt het ED daar aan toe. Ook Schouten beleefde een mindere wedstrijd tegen Feyenoord. 'Zelfs Jerdy Schouten, vorig seizoen toch het toonbeeld van finesse en klasse, had het als verdediger moeilijk. Dat is normaal gezien ook niet zijn positie, want dat is de plek van meest defensieve middenvelder. Daar heeft hij de meeste waarde voor het elftal en kan hij zowel in balbezit als bij balverlies het spel naar zijn hand zetten.'