'PSV, Feyenoord en Ajax willen zich met dezelfde verdediger versterken'

PSV, Feyenoord en Ajax willen zich versterken met Milan van Ewijk
6 augustus om 12:20
Laatste update: 6 augustus om 12:20

Milan van Ewijk geniet van interesse van de traditionele topdrie van Nederland. PSV, Feyenoord en Ajax zien hem tekenen bij hun club. De Eindhovenaren zien Van Ewijk als ideale opvolger van Jordan Teze.

'De 23-jarige rechtsback, die vorig jaar sc Heerenveen verruilde voor Coventry City in het Championship, kan op interesse rekenen van Ajax, Feyenoord en PSV', weet ESPN na gesprekken met bronnen rondom te speler te melden. In Eindhoven wordt Teze mogelijk bij het juiste bod verkocht aan AS Monaco en volgens ESPN geldt Van Ewijk als ideale opvolger. Het is tevens niet de eerste keer dat de Eindhovenaren interesse tonen in de speler.

Ook vorig seizoen stond Van Ewijk in de belangstelling van PSV. Echter was de positie toen geen prioriteit en dus trok hij richting Engeland. Met het eerdere vertrek van Shurandy Sambo en het aanstaande vertrek van Teze komt er een groot gat in Eindhoven. Echter zal de prijs die PSV mogelijk zal moeten betalen voor Van Ewijk het afgelopen seizoen ook zijn gegroeid. 'Nu zal PSV, na een goed seizoen bij Coventry en een contract tot medio 2027, dieper in de buidel moeten tasten. De vraagprijs van de Engelsen zou tegen de tien miljoen euro liggen.'

Ook Ajax en Feyenoord zouden azen op zijn handtekening, aldus ESPN. In Amsterdam staat Devyne Rensch op de nominatie voor verkoop en eerder werd Tristan Gooijer verhuurd aan PEC Zwolle. Francesco Farioli zou geen basisplaats voor ogen hebben voor Anton Gaaei en dus is Ajax op zoek. Mogelijk kan de vraagprijs echter roet in het eten gooien. In Rotterdam staat Van Ewijk er ook goed op en de formatie van Brian Priske staat op het lijf geschreven van de rechtsachter. Echter zou ook Feyenoord eerst moeten verkopen om ruimte te maken voor Van Ewijk.