'Ajax ziet na Rulli mogelijk nog twee doelmannen vertrekken uit Amsterdam'

'Ajax ziet na Rulli mogelijk nog twee doelmannen vertrekken'
6 augustus om 20:00

Gerónimo Rulli, Diant Ramaj en Jay Gorter lijken allemaal op weg naar de uitgang bij Ajax. Mochten de drie keepers inderdaad vertrekken bij de Amsterdammers, zal Ajax de markt op gaan voor een ervaren doelman, zo meldt Voetbal International.

Welke Ajax-keepers lijken deze zomer te vertrekken uit Amsterdam? 

Gerónimo Rulli staat op het punt om Ajax te verlaten. De 32-jarige Argentijnse doelman is in gesprek met Olympique Marseille en Ajax vraagt zo'n acht miljoen euro voor hem. De clubleiding verwacht de transfer deze week af te ronden.

Remko Pasveer is door hoofdtrainer Francesco Farioli aangewezen als eerste doelman voor het komende seizoen. Hierdoor is de positie van Diant Ramaj onzeker geworden. De 22-jarige Duitser presteerde goed in zijn eerste seizoen bij Ajax, maar ziet een reserverol niet zitten. Genoa toonde eerder interesse, maar koos uiteindelijk voor Pierluigi Gollini. Ramaj lijkt nu te willen vertrekken.

Jay Gorter is momenteel derde keuze onder de lat. Zonder vooruitzicht op speeltijd, staat ook hij open voor een vertrek. Go Ahead ziet in Gorter een mogelijke opvolger, maar het is de vraag of dat haalbaar is.

Welke keeper wil Ajax gaan halen bij een vertrek van de drie doelmannen?

Als de drie bovengenoemde keepers inderdaad vertrekken in Amsterdam, heeft Ajax interesse in een ervaren doelman tussen de 24 en 28 jaar. De club sprak met Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles, maar wacht met actie tot er eerst spelers zijn vertrokken. De Lange lijkt nu op weg naar Blackburn Rovers.