Deze oud-Eredivisie-spelers staan onder contract bij Ajax-opponent Panathinaikos

Deze oud-Eredivisie-spelers komt Ajax tegen in het duel met Panathinaikos
15 augustus om 18:13
Laatste update: 15 augustus om 18:13

Donderdagavond speelt Ajax tegen Panathinaikos in de return van de derde voorronde van de Europa League. De Griekse ploeg heeft veel spelers onder contract staan met een Eredivisie verleden. Welke spelers zijn dit? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Tonny Vilhena 

De bekendste naam is Tonny Vilhena. De oud-Feyenoorder, die vijftien interlands speelde, verhuisde na periodes bij Krasnodar, Espanyol en Salernitana naar Panathinaikos. Vorig seizoen kwam hij daar 42 keer in actie voor de Griekse topclub.

Bart Schenkeveld

Bart Schenkeveld is een andere Nederlandse kracht bij Panathinaikos. De voormalig Feyenoorder speelde ook voor Excelsior, Heracles Almelo en PEC Zwolle voordat hij naar Griekenland trok. Hij staat al vijf jaar onder contract en speelde 147 wedstrijden. Inmiddels is Schenkeveld uitgegroeid tot aanvoerder van Panathinaikos. 

Filip Djuricic

Filip Djuricic brak door bij sc Heerenveen en speelde later voor clubs als Benfica, Mainz en Sampdoria. In 2023 tekende hij bij Panathinaikos, waar hij inmiddels 35 wedstrijden heeft gespeeld.

Philipp Max

Afgelopen week presenteerde Panathinaikos de volgende speler met een historie in de Eredivisie. De Duitser werd overgenomen van Eintracht Frankfurt en heeft in Griekenland een contract getekend tot medio 2027. Max speelde tussen 2020 en 2023 117 officiële duels voor PSV. Daarin was de linkervleugelverdediger goed voor acht doelpunten en twintig assists. PSV verkocht de Duitser, die drie interlands achter zijn naam heeft, in januari 2023 aan Eintracht Frankfurt.

Erik Palmer-Brown

Erik Palmer-Brown zal Ajax niet tegenkomen in de Europa League-ontmoeting. De verdediger is momenteel geblesseerd en is door Panathinaikos niet ingeschreven voor het tweeluik. In het seizoen 2018/2019 werd de Amerikaan een jaar gestald bij NAC Breda, waar Palmer-Brown geen onuitwisbare indruk wist te maken.

Dimitrios Limnios

Ook Dimitrios Limnios  heeft een verleden in Eredivisie. FC Twente huurde de in Volos geboren buitenspeler in het seizoen 2021/22 van FC Köln. In 36 officiële wedstrijden was de Griek goed voor acht treffers en twee assists. Begin dit jaar kwam Limnios bij Panathinaikos terecht. 

Aitor Cantalapiedra 

Aitor Cantalapiedra wist bij FC Twente indruk te maken. De Catalaan werd kampioen met de Tukkers in de Keuken Kampioen Divisie en vertrok vervolgens transfervrij naar Panathinaikos. Daar lijkt de linksbenige vleugelspeler na een aantal prima seizoenen inmiddels op een zijspoor te zijn beland. De aanvaller maakt geen deel uit van de Europese selectie van de club en lijkt deze zomer de club te mogen verlaten. 

Alexander Jeremejeff

Ook Alexander Jeremejeff  speelde voor FC Twente. Namens de Enschedeërs wist de Zweed geen indruk te maken in het seizoen 2020/21, waardoor zijn uitleenbeurt beperkt bleef tot een half jaar. Bij Panathinaikos is de Zweed een stuk productiever. Tijdens het tweeluik met Botev Plovdiv (6-1 winst over twee duels) was de aanvalsleider liefst driemaal trefzeker.