Mexicaanse pers bevestigt Gimenez nieuws: 'PL-club heeft inderdaad interesse'

Mexicaanse pers bevestigt transfernieuws rond Santiago Gimenez
7 augustus om 13:50
Laatste update: 7 augustus om 13:50

Santiago Gimenez staat inderdaad op het verlanglijstje van Nottingham Forest. De Premier League-club zou bezig zijn met het voorbereiden van een formeel bod richting Rotterdam. Daarmee wordt het eerder gemelde nieuws vanuit Nederland bevestigt. 

Laat op de avond op maandag 5 augustus kwam het betrouwbare 1908.nl met het nieuws naar buiten dat Notingham Forest zich graag zou willen versterken met Gimenez. 'Nottingham Forest gaat op zeer korte termijn concreet worden voor Gimenez', schreef het medium toen. Niet veel later bevestigde journalist Martijn Krabbendam het nieuws, maar vanuit Mexico weet ook Récord Mexico het nieuws te melden.

'We hebben contact kunnen leggen met mensen uit de buurt van Gimenez en de reactie (over de interesse van Nottingham Forest) was de volgende: Ja, het is waar dat Nottingham Forest Santi wil, dat klopt', aldus Récord. Hoewel er momenteel nog altijd geen officieel bod in Rotterdam is, zou dat snel kunnen komen. 'Er is een mogelijkheid dat ze zelfs een formeel, officieel aanbod van het Engelse team hebben, maar tot op heden was er geen officieel voorstel geweest.'

Daarmee komt een mogelijk vertrek van de Mexicaanse spits van Feyenoord steeds dichterbij. Kort na de gewonnen Johan Cruijff Schaal liet Gimenez doorschemeren dat hij zijn ogen en oren openhoudt voor een mogelijke transfer. Het is onduidelijk hoe hoog het eerste bod van Forest zal zijn, maar volgens Transfermarkt.com heeft hij een marktwaarde van veertig miljoen euro. Zijn contract loopt nog tot medio 2027.