'Deze Spaanse EK-ganger moet het middenveld van Liverpool gaan versterken'

'Slot probeert Spaanse EK-ganger te overtuigen van transfer naar Liverpool'

7 augustus om 18:07

Liverpool heeft serieuze interesse in Martín Zubimendi en overweegt de afkoopsom van zestig miljoen euro te betalen. De middenvelder van Real Sociedad en het Spaanse nationale elftal staat voor een belangrijke keuze. Dat meldt de Baskische krant Noticias de Gipuzkoa.

Liverpool heeft aangegeven bereid te zijn de volledige afkoopsom te betalen. De Baskische middenvelder, die altijd al gecharmeerd was van de Premier League, lijkt open te staan voor een vertrek naar Engeland. Het is nu aan Zubimendi om te beslissen of hij zijn geliefde Sociedad wil verlaten. Op het afgelopen EK maakte hij nog minuten in de finale tegen Engeland, die Spanje met 2-1 won.

Zubimendi past volgens insiders perfect in het nieuwe spelplan van trainer Arne Slot. Michael Edwards, sportief directeur van Liverpool, denkt dat zij Zubimendi kunnen overtuigen. Ondanks pogingen van topclubs zoals Bayern München, Arsenal en Barcelona, heeft Liverpool er vertrouwen in dat zij hem kunnen binnenhalen.

Sociedad heeft meerdere gesprekken gevoerd met Zubimendi's zaakwaarnemer. Liverpool biedt aanzienlijke financiële voordelen. De speler heeft eerder aangegeven gelukkig te zijn bij Real Sociedad, maar de aantrekkingskracht van Liverpool en de Premier League kan zijn beslissing beïnvloeden.