Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wisselt in aanval tegen Panathinaikos

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wisselt in aanval tegen Panathinaikos

8 augustus om 07:00
Laatste update: 8 augustus om 06:32

Ajax bereidt zich voor op een belangrijke Europese avond in Griekenland. De Amsterdammers nemen het in de derde voorronde van de Europa League op tegen Panathinaikos. Ajax wist zich in de tweede voorronde te ontdoen van FK Vojvodina met duidelijke cijfers (1-0 en 1-3). Trainer Francesco Farioli zal moeten puzzelen, aangezien enkele spelers door blessures niet beschikbaar zijn. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers met je door!

Vermoedelijke opstelling Ajax

Onder de lat kiest Farioli voor de ervaren Remko Pasveer. De 40-jarige sluitpost krijgt aan het begin van het seizoen de voorkeur boven Diant Ramaj, Jay Gorter en Gerónimo Rulli, waarbij laatstgenoemde op het punt staat te vertrekken naar Olympique Marseille. In de defensie lijkt er weinig verandering te zijn; Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato vormen de achterhoede.

Brobbey speelt wanneer het nodig is
Op het middenveld zullen Jordan Henderson en Kenneth Taylor de controlerende posities bezetten, met Kian Fitz-Jim als aanvallende middenvelder op 'nummer tien'. Voorin zijn er enkele veranderingen te verwachten. Chuba Akpom zal als spits beginnen, terwijl Brian Brobbey nog niet geheel fit is na zijn vakantie en het EK. Farioli vertelde Brobbey waarschijnlijk pas te zullen brengen als de wedstrijd daarom vraagt.

Rasmussen niet helemaal fit
Op de flanken verwacht men Steven Berghuis en Carlos Forbs. Berghuis vervangt de geblesseerde Christian Rasmussen, terwijl Steven Bergwijn nog herstellende is van een blessure opgelopen tijdens het EK. Bertrand Traoré, die onlangs transfervrij werd overgenomen van Villarreal, zal waarschijnlijk nog rustig worden gebracht en vanaf de bank beginnen. De man uit Burkina Faso was vorige week als invaller binnen tien minuten trefzeker tegen Vojvodina. Farioli vertelde woensdag op de persconferentie dat hij verwacht dat Rasmussen komende zondag terug zal zijn. Dan begint Ajax thuis aan de Eredivisie tegen SC Heerenveen.

Panathinaikos heeft ook enkele bekende namen uit de Eredivisie in de selectie, zoals Bart Schenkeveld, Philipp Max, Tonny Vilhena, Filip Djuricic, Dimitrios Limnios en Alexander Jeremejeff. Ajax zal in het Olympisch Stadion van Athene een goede uitgangspositie willen verwerven voor de return in Amsterdam volgende week.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor; Berghuis, Fitz-Jim, Forbs; Akpom.