Hierom is er een conflict ontstaan tussen Teun Koopmeiners en Atalanta

Hierom is er een conflict ontstaan tussen Teun Koopmeiners en Atalanta

15 augustus om 07:15
Laatste update: 15 augustus om 07:15

Teun Koopmeiners heeft zich een week voor de Europese Super Cup-finale tegen Real Madrid ziek gemeld bij Atalanta. De middenvelder wil graag naar Juventus, maar Atalanta weigert mee te werken aan de transfer. Dat heeft geleid tot een conflict tussen beide.

Wat is er aan de hand tussen Koopmeiners en Atalanta?

Afgelopen zomer probeerde Napoli Koopmeiners al los te weken bij Atalanta, maar dat mislukte. In plaats daarvan kreeg hij een nieuw contract tot 2027. Begin dit jaar beloofde de clubleiding mondeling dat ze zouden meewerken aan een transfer naar een topclub, maar dat is nooit vastgelegd. Juventus bood vijftig miljoen euro plus bonussen voor de 26-jarige speler, maar Atalanta wil hem niet laten gaan.

Waarom heeft Teun Koopmeiners zich ziekgemeld bij Atalanta?

Koopmeiners is nu gefrustreerd en meldde zich ziek. De situatie escaleerde toen trainer Gian Piero Gasperini publiekelijk verklaarde dat Koopmeiners niet meer wil trainen of spelen vanwege stress. De onderhandelingen tussen Juventus en Atalanta liggen stil, wat de patstelling in stand houdt.

AZ, de vorige club van Koopmeiners, volgt de ontwikkelingen nauwlettend. Bij een succesvolle transfer ontvangt AZ een percentage van de winst en een solidariteitsbijdrage, wat hen tussen de zes en negen miljoen euro zou kunnen opleveren.