'Ajax-back nog altijd niet ingegaan op nieuw contract'

'Ajax-back nog altijd niet ingegaan op nieuw contract, vraagtekens in Amsterdam'

9 augustus om 09:35
Laatste update: 9 augustus om 10:04

Ajax is er nog altijd niet in geslaagd Devyne Rensch te overtuigen een nieuw contract te tekenen, meldt Het Parool. De rechtsback loopt volgend seizoen uit zijn huidige verbintenis en daarom is het van belang dat er iets verandert aan de situatie van de verdediger. 

Ajax riskeert dat Rensch uit zijn contract loopt en transfervrij vertrekt en daarom moeten de Amsterdammers een knoop doorhakken: ófwel het verlengen van het contract van Rensch, of afscheid nemen voordat het huidige contract afloopt. Ajax heeft nog altijd transfertargets, maar bevindt zich in een impasse. 'Toch is het verkopen van spelers voor Kroes de enige manier om geld te genereren voor gewenste aankopen als Wout Weghorst of Daniele Rugani. De vraag is hoe hard het spel gespeeld gaat worden?'

Rensch begon enkele jaren geleden als absolute belofte en gedoodverfde opvolger van Noussair Mazraoui, maar de wisselvalligheid is altijd een onderdeel geweest van de vleugelverdediger. 'Wat zal Ajax bijvoorbeeld doen met Devyne Rensch, de 21-jarige rechtsback met nog een eenjarig contract? Rensch is vooralsnog niet ingegaan op een nieuw contractvoorstel, waardoor hij over een jaar mogelijk voor niets vertrekt. Dat kan Ajax zich in de huidige zwakke financiële positie niet veroorloven', aldus Het Parool.