FC Barcelona heeft eindelijk beet: Olmo keert na jaren terug naar oude liefde

Dani Olmo tekent bij FC Barcelona
9 augustus om 15:25

Dani Olmo heeft na lang speculeren dan toch getekend bij FC Barcelona. De Catalanen betalen een miljoenen bedrag aan RB Leipzig voor zijn terugkeer. Afgelopen zomer won Olmo met Spanje het Europees Kampioenschap.

De 26-jarige aanvallende middenvelder komt voor naar verluidt 55 miljoen euro over van RB Leipzig, exclusief bonussen. Olmo, die in zijn jeugd al in La Masia speelde, heeft een contract getekend tot medio 2030. De Catalaanse club heeft daarnaast een afkoopclausule van maar liefst 500 miljoen euro in zijn contract opgenomen.

Olmo doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar maakte zijn profdebuut uiteindelijk bij Dinamo Zagreb. Bij de Kroatische club viel hij op door zijn technische vaardigheden en oog voor doel, wat hem in januari 2020 een transfer naar RB Leipzig opleverde. In zijn tijd bij Leipzig was Olmo een van de smaakmakers, met 29 goals en 34 assists in 148 wedstrijden. Hij won met de club onder meer tweemaal de DFB-Pokal en één keer de Duitse Supercup.

FC Barcelona start het nieuwe seizoen in La Liga volgende week met een uitwedstrijd tegen Valencia. Het is nog onduidelijk of Olmo ook aanwezig zal kunnen zijn voor dat duel. De gehele transfersaga rondom de Spanjaard nam uiteindelijk weken in beslag en daarmee miste Olmo het grootste gedeelte van de voorbereiding onder nieuwe hoofdtrainer Hansi Flick.