Transferupdate: 'Alleen medische keuring scheidt De Ligt en Mazraoui van transfer'

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui zijn beide persoonlijk rond
10 augustus om 14:40
Laatste update: 10 augustus om 14:40

Matthijs de Ligt is na Noussair Mazraoui ook hard op weg richting Manchester United. De centrale verdediger is persoonlijk rond en ook Manchester United en Bayern München zijn eruit. Door het akkoord staat slechts een medische keuring tussen de afronding van de transfers.

'FC Bayern heeft duidelijke signalen ontvangen dat Manchester United zowel Matthijs de Ligt als Noussair Mazraoui wil contracteren', schrijft Sky Sports Deutschland-journalist Florian Plettenberg op X. 'Beide spelers zijn de duidelijke prioriteit van Erik ten Hag.' Daarmee lonkt een dubbel weerzien, want beide spelers speelde al samen onder de huidige Man United trainer bij Ajax.

Die Rekordmeister en Manchester United zullen dus spoedig om tafel gaan om een bedrag te onderhandelen. Mocht het tot een akkoord komen dan zal een transfer niet lang uitblijven. Zowel Mazraoui als De Ligt hebben Rafaela Pimenta als zaakwaarnemer en die is al tot een akkoord gekomen. 'Zaakwaarnemer Pimenta is voor beide spelers al tot een persoonlijk akkoord gekomen.'

Update:

Na de persoonlijke akkoorden tussen de beide spelers en hun mogelijke nieuwe werkgever zijn ook Manchester United en Bayern München eruit. Volgens David Ornstein van The Athletic gaat De Ligt The Red Devils rond de vijftig miljoen euro kosten. Het bedrag dat voor Mazraoui neergelegd gaat worden zal rond de twintig miljoen euro zijn. 'Slechts de medische keuringen scheiden beide spelers van een transfer', valt te lezen op X.