Feyenoord huurt Hugo Bueno

Daar is de bevestiging: Feyenoord huurt linksback van Wolves

13 augustus om 10:05

Feyenoord heeft de komst van Hugo Bueno bevestigd. De linksachter komt over op huurbasis van Wolverhamtpon Wanderes. Bueno is 21 jaar oud en heeft meerdere wedstrijden in de Premier League gespeeld.

Lange tijd waren de onderhandelingen tussen Feyenoord en Wolverhampton Wanderes al bezig, maar deze zijn nu eindelijk afgerond. Tijdens de eerste competitiewedstrijd tussen de Rotterdammers en Willem ll zat de Spanjaard al op de tribune. Eerder op de dag had de zaakwaarnemer van Bueno via Instagram al laten weten dat de Spanjaard in Nederland was. Hij werd toen gekeurd op het trainingscomplex van Feyenoord.

Daarmee heeft Brian Priske de beschikking over een nieuwe linksachter. Quilindschy Hartman zal er minimaal tot aan de winterstop uitliggen met een kruisbandblessure en eerder gaf de Deen al aan dat Marcos Lopez kan vertrekken. Daarmee halen de Rotterdammers al hun tweede linksback binnen van het transferwindow, want eerder kwam Gijs Smal ook al over. Net als Hartman raakte Smal echter geblesseerd.

De deal op huurbasis zal tot aan het einde van het seizoen duren. Afgelopen seizoen speelde Bueno nog 21 wedstrijden in de Premier League voor Wolverhampton Wanderes. Hij kwam daarin niet tot scoren en gaf ook geen assists. Wel pakte hij één gele kaart. De marktwaarde van de Spanjaard ligt rond de zes miljoen euro volgens Transfermarkt.com en Bueno ligt nog medio 2028 vast in Engeland.