Uitschakeling dreigt: hoe vaak bereikte FC Twente de Champions League?

Dit is hoe vaak FC Twente in de groepsfase van de Champions League speelde
13 augustus om 19:35

FC Twente speelt dinsdagavond tegen RB Salzburg. De Tukkers verloren de eerste wedstrijd tegen de Oostenrijkers met 2-1, maar plaatsing voor het miljardenbal is nog altijd mogelijk. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe vaak de ploeg uit Enschede actief was in het hoofdtoernooi van de Champions League

Mocht Twente doorgaan tegen RB Salzburg, dan wachten nog de allesbeslissende play-offs voor het toernooi. Hierin wordt Dinamo Kiev of Rangers FC de tegenstander. Net als dit seizoen speelde FC Twente in de seizoenen 2008/2009, 2009/2010 en 2011/2012 in de voorrondes van het toernooi, maar de Tukkers wisten zich na de voorronde niet eerder te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Hoe vaak haalde FC Twente de groepsfase van de Champions League? 

Slechts één keer wist Twente zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In het seizoen 2010/2011 mocht Twente zich na het landkampioenschap opmaken voor het miljardenbal. In een poule met Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen werden de roodhemden uiteindelijk derde. Hun Champions League-avontuur bleef hiermee beperkt tot zes wedstrijden.