Dit is wanneer de loting van de Champions League plaatsvindt

Dit is wanneer de loting van de Champions League plaatsvindt

22 augustus om 08:45
Laatste update: 22 augustus om 08:45

De Champions League gaat vanaf dit seizoen flink op de schop. De traditionele groepsfase zal verdwijnen en zal ruimte maken voor een League Phase. In plaats van drie groepswedstrijden, spelen de ploegen nu acht wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer er geloot gaat worden in het miljardenbal. 

In totaal mogen vanaf dit seizoen 36 teams deelnemen aan het hoofdtoernooi van de Champions League. PSV en Feyenoord zullen Nederland vertegenwoordigen in het hoofdtoernooi. Ook FC Twente maakt in theorie nog kans op een plek in de Champions League, maar de kans dat zij hun achterstand tegen Salzburg ongedaan maken is nihil. De deelnemende teams worden ingedeeld in vier potten op basis van hun coëfficiënt. Vervolgens krijgt elke club twee tegenstanders uit elke pot toegewezen. 

Wanneer vindt de loting voor het hoofdtoernooi van de Champions League plaats?

PSV en Feyenoord zullen op 29 augustus horen tegen welke acht ploegen zij het gaan opnemen in de Champions League. Net als bij de groepsfase kunnen teams uit dezelfde landen niet worden geloot. Twee dagen later, op 31 augusutus, maakt de UEFA de speeldata voor de eerste fase van het toernooi bekend.