Dit is wanneer de loting van de Europa League plaatsvindt

Dit is wanneer de loting van de groepsfase van de Europa League plaatsvindt

22 augustus om 23:50
Laatste update: 23 augustus om 06:39

FC Twente verloor in de voorronde van de Champions League van RB Salzburg en zal zich moeten richten op de Europa League. Het toernooi is vanaf dit jaar flink op de schop gegaan. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer de loting van het hoofdtoernooi plaatsvindt. 

In plaats van een groepsfase, spelen nu alle ploegen acht wedstrijden tegen acht verschillende teams. Naast FC Twente kan ook Ajax zich nog plaatsen voor het toernooi. Het team van Francesco Farioli won het tweeluik tegen Vojvodina en moet nog zien af te rekenen met Panathinaikos om zich te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. In de play-offs wordt Jagiellonia Bialystok de tegenstander. 

Wanneer is de loting van de Europa League? 

Op 30 augustus vindt de loting voor de eerste fase van de Europa League plaats. Hier zal FC Twente en eventueel Ajax gekoppeld worden aan acht tegenstanders uit vier verschillende potten die gemaakt zijn aan de hand van de coëfficiënten. Een dag later, op 31 augustus, zal de UEFA de speeldata bekendmaken. Op 25 of 26 spetember komen de teams voor het eerst in actie tijdens de eerste speelronde van de Europa League.