Arne Slot in illuster rijtje

Liverpool wint seizoensopener: in dit illustere rijtje is Arne Slot terechtgekomen

17 augustus om 16:25

Arne Slot heeft met Liverpool zijn debuutwedstrijd weten te winnen. Op bezoek bij Ipswich Town wonnen The Reds met 0-2 dankzij treffers van Mohamed Salah en Diogo Jota. Welk record heeft Slot met deze overwinning gepakt? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Salah en Jota maakte aan alle angst een einde door binnen vijf minuten tweemaal te scoren tegen The Tractor Boys. Liveprool had een lastig eerste uur en kwam moeilijk door de verdediging van Ipswich Town heen. De twee snelle doelpunten brachten de eerste drie punten en dus begon Slot zijn Liverpool-carrière met een overwinning. 

In welk illustere rijtje is Slot terechtgekomen?

Slot is pas de 22ste trainer die met de scepter heeft gezwaaid bij Liverpool. Hij nam het stokje over van Jürgen Klopp die besloot te stoppen. Echter zijn de managers van The Reds vaak niet succesvol in hun debuutwedstrijd. Klopp speelde tegen Tottenham Hotspur met 0-0 gelijk en begon dus slechts met een punt. Slechts één andere trainer wist zijn Premier League-debuutwedstrijd te winnen: Gérard Houllier. In het seizoen 1998/1999 had de Fransman samen met Roy Evans de leiding over Liverpool en zij wisten wel te winnen.