PSV overtuigt niet, maar stelt zege veilig in Almelo en blijft de koploper

PSV overtuigt niet, maar stelt zege veilig in Almelo door en blijft de koploper
18 augustus om 14:11
Laatste update: 18 augustus om 14:12

PSV heeft zondagmiddag geen fout gemaakt in de tweede speelronde van de Eredivisie. De Eindhovenaren kwamen weinig overtuigend voor de dag en keken in de rust nog tegen een achterstand aan tegen Heracles Almelo, maar in de tweede helft werd orde op zaken gesteld: 1-3. 

In Almelo moest trainer Peter Bosz oplossingen zien te vinden voor de defensieve situatie van de Eindhovenaren. Bij PSV begon Richard Ledezma in de basis in plaats van Jordan Teze, die rondt is met AS Monaco en de club gaat verlaten. Ook Fredrik Oppegard startte. Verder waren er weinig verrassingen in de opstelling. De bezoekers sliepen in de openingsfase nog en dat zorgde voor de openingsgoal van Heracles: Oppegard vloerde Bryan Limbombe en de thuisploeg mocht aanleggen voor een strafschop, die Brian De Keersmaecker feilloos binnenschoot. Mario Engels zorgde nog voor de 2-0, maar dat was duidelijk buitenspel en werd afgevlagd. 

Joey Veerman besloot van eigen helft te schieten, maar zijn inzet raakte de lat. PSV was in de eerste helft niet bij machte en Bosz besloot in de rust Malik Tillman naar de kant te halen voor Guus Til. De wissel had effect, want onder druk van Til viel de gelijkmaker door een eigen goal van Ivan Mesik. Na een klein uur viel de 1-2 voor PSV nadat Johan Bakayoko zijn van richting veranderde schot zag binnenvallen. PSV pakte na de 1-2 de controle enigszins over, maar van sprankelend spel was nog geen sprake.

Op het gebied van blessures ging het ook mis voor PSV. Oppegard en Ledezma gingen met kramp naar de kant en werden vervangen door Matteo Dams en Teze. In de slotfase leek Heracles op 2-2 te komen, maar ook de tweede treffer van Engels werd afgekeurd wegens buitenspel. De Heraclieden misten daarvoor twee grote kopkansen. Ook kwam Couhaib Driouech nog binnen de lijnen. Diezelfde Driouech maakte in de slotfase op weergaloze wijze de 1-3, waardoor de zege veilig werd gesteld voor PSV. PSV komt op zes punten uit de eerste twee wedstrijden, Heracles blijft op één punt steken.