Dessers bevestigt 'positieve verhalen': 'Binnenkort praten over zijn toekomst'

6 juli 2022 om 23:46

Cyriel Dessers is na zijn geslaagde huurperiode bij Feyenoord 'gewoon' terug bij KRC Genk. De Belgische Nigeriaan speelde dertig minuten mee in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, die met 1-2 werd gewonnen en maakt een goede indruk.

Zonder nieuwkomers Bas Dost en Daishawn Redan opende Sander van de Streek nog de score namens de thuisploeg in het oefenduel, maar nog voor rust maakte KRC Genk gelijk. In de tweede helft gingen de Belgen dankzij een treffer van Bilal El Khannous met de overwinning aan de haal. Dessers kwam als invaller in het veld. "Hij is hier op de goede manier binnengekomen", zegt trainer Wouter Vrancken tegen Het Laatste Nieuws.

"Cyriel is Cyriel. Hij bevestigt de positieve verhalen die ik over hem gehoord heb. Qua mentaliteit zal je geen problemen met hem hebben." De coach hoopt dan ook op een langer verblijf van de aanvaller die tot medio 2024 bij Genk onder contract staat. "Het mag duidelijk zijn dat ik hoop dat hij blijft. Ik heb nog niet specifiek met hem over de toekomst gesproken, maar het is wel de bedoeling om dat woensdag of donderdag te doen."