'Forest richt pijlen na afwijzing Gimenez op Brobbey: club informeert bij Ajax'

Update: 'Forest loopt wederom een blauwtje, Brobbey wijst Premier League-club af'

27 augustus om 19:55
Laatste update: 27 augustus om 19:55

Na de afwijzing van Santiago Gimenez door Feyenoord heeft Nottingham Forest zijn aandacht verlegd naar Brian Brobbey, zo meldt Voetbal International. De Engelse club heeft geïnformeerd naar de Ajax-spits, maar het is nog onduidelijk of Brobbey zelf wel interesse heeft in een overstap naar de Premier League.

Nottingham Forest was aanvankelijk geïnteresseerd in Eddie Nketiah van Arsenal en Santiago Gimenez, maar beide spelers wezen een aanbod van de hand. Hierdoor kwam Brobbey in beeld als alternatief. Hoewel de club dringend op zoek is naar een nieuwe spits, valt het nog te bezien of Brobbey openstaat voor een transfer naar Engeland.

Met nog zes dagen te gaan tot het sluiten van de transfermarkt, bevindt Ajax zich in een positie waarin het geld moet verdienen om zelf versterkingen binnen te kunnen halen. In dat licht zou een verkoop van de 22-jarige Brobbey, die een aanzienlijke transferwaarde vertegenwoordigt, niet uitgesloten zijn. Ajax zou geneigd kunnen zijn om de spits te verkopen als er een niet te weigeren bod binnenkomt.

Daarnaast is er volgens Voetbal International ook interesse in Chuba Akpom, maar Ajax heeft geen plannen om hem te verhuren. De Amsterdammers staan alleen open voor een permanente verkoop. Ondertussen blijft Ajax in afwachting van de definitieve goedkeuring om Wout Weghorst aan te trekken, die al heeft aangegeven graag naar Amsterdam te willen komen.

Update: De Telegraaf meldt dinsdag dat Nottingham Forest ook door de naam van Brobbey een streep kan zetten. De zaakwaarnemer van de spits, José Fortes Rodriguez, heeft laten weten dat Brobbey een overstap niet ziet zitten. "Brian gaat alleen weg bij Ajax als het een goede stap is. Dat Ajax in geldproblemen zit, is niet mijn probleem”, aldus Fortes Rodriguez tegenover De Telegraaf. "Ik stuur mijn speler niet naar zo maar een club. Dat kunnen ze allemaal uit hun hoofd zetten."