'Ajax bereikt akkoord met Weghorst: overeenkomst met Burnley kwestie van tijd'

Update: 'Weghorst wordt woensdag al medisch gekeurd door Ajax'

27 augustus om 22:30
Laatste update: 27 augustus om 22:28

Ajax heeft een akkoord bereikt met Wout Weghorst over een contract dat loopt tot de zomer van 2026. De 32-jarige spits kan binnenkort medisch worden gekeurd in Amsterdam, zodra er ook overeenstemming is met zijn huidige club Burnley. Volgens De Telegraaf is dit slechts een kwestie van tijd.

Het financieel geplaagde Ajax heeft eindelijk de ruimte gevonden om Weghorst vast te leggen, mede door een inkomende transfer van Silvano Vos naar AC Milan, zo meldt De Telegraaf.  De Italiaanse club betaalt drie miljoen euro vast, met nog eens twee miljoen euro aan gegarandeerde bonussen, en Ajax heeft bovendien een stevig doorverkooppercentage bedongen.

Voor Weghorst, die eerder uitkwam voor onder andere AZ, VfL Wolfsburg, Manchester United en Besiktas, gaat met deze transfer een lang gekoesterde wens in vervulling. In een recent interview met Kicker gaf hij aan dat de totaalplaatje voor hem moest kloppen, zeker met zijn vierde kind op komst. "Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen," aldus Weghorst.

Hoewel Ajax nog een akkoord moet bereiken met Burnley, lijkt de komst van de Oranje-international naar Amsterdam dichtbij.

Update: Voetbal International wist later op de dinsdagavond te melden dat de 32-jarige spits woensdag wordt verwacht voor de medische keuring en daarna voor twee jaar tekenen in de hoofdstad.