Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli verrast met keuzes in voorhoede

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Jagiellonia in de Europa League play-offs
29 augustus om 08:20
Laatste update: 29 augustus om 08:15

Ajax staat voor de return in de play-offs van de Europa League tegen Jagiellonia Bialystok. Na de overtuigende 1-4 overwinning in Polen, lijkt trainer Francesco Farioli voor een sterke opstelling te kiezen om de klus in eigen huis af te maken. De afwezigheid van Steven Berghuis door een blessure blijft een domper, maar er zijn positieve ontwikkelingen rond andere spelers. Zo lijkt Steven Bergwijn weer helemaal terug en maakt hij wellicht zijn rentree in de basis. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers met je door!

Vermoedelijke opstelling Ajax - Jagiellonia

Op doel is Remko Pasveer tot dusver altijd de eerste keus geweest. In de verdediging zijn Devyne Rensch en Jorrel Hato vaste krachten, terwijl Josip Sutalo centraal speelt naast Youri Baas. Daniele Rugani, recentelijk aangetrokken, zal nog op de bank starten.

Het middenveld wordt waarschijnlijk gevormd door Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Branco van den Boomen. Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson zijn na wat fysieke ongemakken weer terug in de wedstrijdselectie, maar worden nog niet in de basis verwacht.

In de voorhoede krijgt Brian Brobbey wederom de kans om in de spits te starten. Dat bevestigde Farioli woensdag al op de persconferentie. Steven Bergwijn, die volgens Farioli 'op de goede weg' is en met wie hij een 'fantastisch gesprek' heeft gehad, kan wellicht weer eens in de basis gaan starten. Bertrand Traoré lijkt de voorkeur te krijgen als rechtsbuiten, wat betekent dat Carlos Forbs en Mika Godts vanaf de bank zullen moeten toekijken. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Johan Cruijff Arena.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Traoré, Brobbey, Bergwijn.