Transferupdate: 'Ajax kan Forbs met winst verkopen aan Franse topclub'

Carlos Forbs mogelijk naar Olympique Lyon
28 augustus om 19:50
Laatste update: 28 augustus om 19:50

Carlos Forbs kan rekenen op de interesse van Olympique Lyon. De Franse ploeg zou zich voorbereiden op het vertrek van Ernest Nuamah en de Portugees zou daarbij in beeld zijn gekomen. Eerder meldde ook Wolverhampton Wanderers zich al in Amsterdam.

'Olympique Lyon doet een bod op Ajax-vleugelspeler Carlos Forbs', kopt de Franse sportkrant L'Equipe over de mogelijke interesse. 'Met het oog op de vervanging van Nuamah, die verkocht zou kunnen worden aan de Premier League, hebben de beleidsbepalers van Lyon de zaak van de jonge Portugese international, die bij Ajax Amsterdam speelt, aangevallen', klinkt het.

Daarbij zou een vertrek op het laatste moment alsnog lonken voor Forbs. Eerder kwam er al concrete interesse vanuit Engeland van Wolves, maar Ajax en de Premier League-club kwamen er tot op heden nog niet uit. De vleugelspeler kwam naar Ajax voor een bedrag van veertien miljoen vanuit de jeugdopleiding van Manchester City. Momenteel vertegenwoordigd Forbs volgens Transfermarkt.com een waarde van acht miljoen.

Mocht Forbs tekenen in Frankrijk wordt hij de teamgenoot van Georges Mikautadze. Eerder verkochten de Amsterdammer de Georgiër terug aan FC Metz, maar deze verkochten hem meteen weer door aan Olympique Lyon. In totaal speelde de Portugees tot nu toe 38 wedstrijden voor Ajax en daarin kwam hij drie keer tot scoren. Daarnaast leverde hij ook vijf assists af.

Update:

Ook De Telegraaf maakt melding van de interesse van Olympique Lyon. De Franse ploeg zou ondertussen al een bod hebben neergelegd in Amsterdam ter waarde van vijftien miljoen euro. Niet alleen de kranten melden het: 'Bronnen rondom de speler bevestigen de berichtgeving van L’Equipe daarover', weet de krant. Forbs werd door Ajax dus voor veertien miljoen over genomen en het nieuwe bod zou zelfs groene cijfers opleveren.