Brobbey reageert op komst Weghorst en sluit transfer niet helemaal uit

Brobbey reageert op komst Weghorst en sluit transfer niet helemaal uit
29 augustus om 22:30

Brian Brobbey scoorde donderdagavond zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Ajax in de 3-0 overwinning op Jagiellonia Bialystok. Hoewel hij toegaf dat zijn doelpunt enigszins gelukkig was, was Brobbey blij met zijn treffer in het Europa League-duel. De spits maakte na afloop bij Ziggo Sport korte metten met de transfergeruchten die rondom zijn naam circuleren.

"Ik ben tevreden. Het was een goede teamprestatie en we zijn door, ik denk dat we allemaal blij kunnen zijn," aldus Brobbey tegenover Ziggo Sport. De spits gaf aan dat Ajax het in de eerste helft lastig had. "Het was druk in het midden, via de zijkanten creëerden we wel kansen. Na rust kwam er iets meer ruimte."

Die ruimte benutte Brobbey door te scoren, hoewel hij eerlijk was over de geluksfactor van zijn doelpunt. "Ik kreeg de bal op m'n heup, maar zulke goaltjes tellen ook. Ik zei tegen Kenneth dat het een geluksdoelpunt was. Maar ik was heel blij, ik had een tijd niet gescoord."

De afgelopen week waren er geruchten over een mogelijk vertrek van Brobbey, maar hij maakte duidelijk dat hij hier weinig van begrijpt. "Waar moet ik heen dan? Ik weet het niet. Als er iets moois komt, ga ik altijd nadenken, maar ik zit goed bij Ajax. Hier ben ik gelukkig."

Met de komst van Wout Weghorst heeft Brobbey er een nieuwe concurrent bij bij Ajax, maar hij ziet de concurrentie met vertrouwen tegemoet. "Ik heb hem nog niet gezien, hij is denk ik in de kleedkamer," vertelde Brobbey, die de uitverkorene was voor de dopingcontrole. "Het wordt een leuke strijd, daar gaan we elkaar pushen. Vier spitsen is inderdaad veel, maar dan moet je bij Alex (Kroes, red.) zijn. Je kan het hem vragen. We gaan strijden en dan zien we het wel."