Te Kloese legt uit: dit is hoe dicht Hancko en Giménez bij een transfer waren

Te Kloese legt uit: dit is hoe dicht Hancko en Giménez bij een transfer waren
5 september om 19:56

Feyenoord leek afgelopen transferzomer David Hancko en Santiago Giménez kwijt te raken. Beide spelers voetballen echter nog in Rotterdam, maar VoetbalNieuws vertelt je hoe dicht de Feyenoorders bij een overstap waren.

Feyenoord zag afgelopen zomerwindow Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida vertrekken. Beide spelers brachten een flink bedrag op, maar tot verbazing van menig supporter bleven Giménez en Hancko wel in de havenstad. Een vertrek was echter eg dichtbij.

Hoe dicht waren Hancko en Giménez bij een transfer?

Dennis te Kloese vertelt tegenover Voetbal International dat het maar weinig scheelde of beide spelers waren vertrokken. "Op een haartje na. Nou ja, er was veel interesse, maar ik kan niet zomaar een speler laten gaan", begint de bestuurder. "Giménez zelf was niet volledig overtuigd van Nottingham Forest en ik niet van de biedingen die we binnenkregen.”Dat had ook te maken met de termen waarin betaald ging worden. “Voor Forest gold dat ik niet warm werd van wat ze boden, hoewel Santi uiteindelijk wel heel veel geld had kunnen verdienen."

Hancko zette zelf zijn zinnen op een vertrek, maar dat had volgens Te Kloese ook een andere reden. "Wat wij willen, is normaal zakendoen. Ik wil niet aan tafel met struikrovers en dan bedoel ik in dit geval niet eens Atlético. Die club bood gewoon te weinig. Ik bedoel meer dat spelers het hoofd op hol wordt gebracht en daarmee clubs echt onder druk worden gezet. Dan word je gedwongen nee te zeggen, maar heb je wel een probleem met je speler, de vrouw van je speler, zijn familie en ga zo maar door."