Feyenoord breekt contract open en weet groot talent langer aan zich te binden

Feyenoord breekt contract open en weet groot talent langer aan zich te binden
Vandaag om 09:15
Laatste update: om 09:15

Feyenoord heeft het contract van Givairo Read opengebroken en met twee jaar verlengd tot de zomer van 2028, zo maakt de Rotterdamse club bekend op de clubkanalen. De 18-jarige rechtsback maakte vorig jaar de overstap van FC Volendam naar de Feyenoord Academy en ziet deze verlenging als een teken van vertrouwen.

Voor Read ging het afgelopen seizoen in een stroomversnelling. Hij kreeg steeds meer kansen bij de club en beloonde dat met zijn debuut in het eerste elftal. Op 15 februari 2024 kwam hij voor het eerst in actie in het shirt van Feyenoord 1, tijdens de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. "Ik ben trots op de kansen die ik tot nu toe heb gekregen en kijk ernaar uit om hier de komende jaren mijn volgende stappen te zetten", aldus Read.

Naast zijn Europese debuut kreeg Read ook de kans om zich te bewijzen in andere belangrijke wedstrijden. Hij maakte de volledige voorbereiding van het eerste team mee en speelde in de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Ook werd hij geselecteerd voor de Eredivisiewedstrijden tegen Willem II, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Zijn snelle ontwikkeling is daarmee duidelijk zichtbaar, en Feyenoord ziet in Read een speler met veel potentie voor de toekomst.