Dit is waarom Aad de Mos niets ziet in een terugkeer van Klaasen bij Ajax

Dit is waarom Aad de Mos niets ziet in een terugkeer van Klaasen bij Ajax

15 september om 15:45

Als het aan Aad de Mos ligt moet Ajax niet in zee gaan met Davy Klaassen. Bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN wordt de analist gevraagd over een eventuele terugkeer van de middenvelder. De oud-trainer is van mening dat een eventuele terugkeer van de routinier de ontwikkeling van jonge spelers in de weg zal staan, wat volgens hem niet de juiste keuze is voor de Amsterdammers.

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax overweegt om Klaassen een contract aan te bieden. De middenvelder, die transfervrij is na zijn vertrek bij Internazionale, traint momenteel mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden. Volgens het Algemeen Dagblad is het nog niet zeker dat de middenvelder definitief terugkeert, maar coach Francesco Farioli is wel onder de indruk van Klaassen.

Wanneer De Mos in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN wordt gevraagd naar zijn mening over een mogelijke terugkeer van Klaassen, is hij resoluut: "Ik hou er niet van. Je moet verder. Er zijn zeker jongens die kansen moeten krijgen, die jong zijn." De Mos benadrukt ook dat hij het vertrek van Silvano Vos naar AC Milan onbegrijpelijk vindt: "Dat is voor mij een parel."

Hans Kraay junior wijst vervolgens op de kwaliteiten van Klaassen als doelpuntenmaker. "Bij Ajax was dat altijd elf, twaalf, dertien, veertien per jaar. Het is best handig met dit spel dat je af en toe een paar doelpunten kunt maken." Ondanks deze lovende woorden uit Kraay zijn twijfels over de fitheid van Klaassen, aangezien hij afgelopen seizoen bij Inter slechts 196 minuten in de Serie A speelde.