Twee blessures, één punt: vervelende avond voor PSV tegen AS Monaco

5 november 2021 om 09:08

AS Monaco en PSV wisten het aanwezige publiek in het Stade Louis II geen enkel moment te vermaken. PSV - dat Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius uit zag vallen - mag na de troosteloze 0-0 echter blijven hopen op overwintering in de Europa League, door puntenverlies van Real Sociedad tegen Sturm Graz (1-1). 

PSV verloor twee weken geleden in het eigen Philips Stadion met 1-2 van Monaco, maar wisten in de tweede wedstrijd geen revance te nemen. De Eindhovenaren misten Noni Madueke, Davy Pröpper, Mario Götze en Cody Gakpo. Mede daarom speelde rechtsback Philipp Mwene op het middenveld. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Vinícius, maar die had het vizier nog niet op scherp staan. 

Vertessen was aanvallend de gevaarlijkste speler bij PSV, maar de Belg moest het veld vlak voor rust geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Bruma. In de tweede helft moest Joël Drommel reddend optreden na een gevaarlijk moment met Myron Boadu. Niet veel later kreeg PSV een volgende tegenvaller te verwerken: ook Vinícius viel geblesseerd uit. De enige échte kans voor Monaco - een kopbal van Aurélien Tchouaméni, werd door André Ramalho van de lijn gehaald.

Beide ploegen hadden het lastig om gevaarlijk te worden in het restant van de wedstrijd. Philipp Max en Erick Gutiérrez leken niet helemaal fit meer, maar konden de wedstrijd wel uitspelen. Monaco hoefde niet meer en nam genoegen met 0-0, PSV was niet bij machte om hier nog wat aan te veranderen. Het goede nieuws kwam echter uit Spanje: door een gelijkspel van Real Sociedad tegen Sturm Graz is PSV nog volop in de race om de eerste plaats.