Ajax negeert clubicoon Bergkamp volledig: 'Hij had de opleiding kunnen doen'

Ajax negeert clubicoon Bergkamp volledig: 'Hij had de opleiding kunnen doen'

17 september om 07:20
Laatste update: 17 september om 07:20

Rob Jansen en Wim Kieft uiten in de podcast KieftJansenEgmondGijp hun verbazing over het feit dat Dennis Bergkamp niet benaderd is door Ajax voor een rol binnen de club. Jansen verwacht dat Bergkamp binnenkort een nieuwe functie gaat vervullen, mogelijk bij Arsenal.

Volgens Jansen volgt Bergkamp het voetbal nog nauwgezet en bezoekt hij regelmatig wedstrijden van zijn schoonzoon, Donny van de Beek, bij Girona. Hij verwacht dat Bergkamp terugkeert bij Arsenal, wellicht als hoofd van de jeugdopleiding. Kieft vindt het jammer dat Ajax geen beroep doet op de expertise van het clubicoon.

Jansen gaf aan dat Bergkamp nooit meer benaderd is door Ajax. "Ik heb het er wel eens met hem over gehad, en hij zei: ze hebben mij ook niets meer gevraagd", aldus de zaakwaarnemer. Jansen vindt dat Bergkamp gemakkelijk een plek had kunnen krijgen binnen de raad van commissarissen of als hoofd van de jeugdopleiding. Hij benadrukt dat het apart is dat iemand met zo'n grote staat van dienst voor Ajax geen enkele rol meer vervult. Bergkamp was immers jarenlang een belangrijk onderdeel van de club, eerst als speler met 239 wedstrijden en 122 doelpunten, en later als jeugdtrainer en assistent-trainer van het eerste elftal.